Fındık Kafe nin yararları :
Çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir, beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Fındık kafe kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Kolesterolü düşürür, kalp ritmini ayarlamaya yardımcı olur. Düzenli olarak her gün fındık kafe okumak kalp krizi geçirme riskini azaltmakta çok etkilidir. Kansızlığa iyi gelir, vücut ve kemik gelişimini destekler. Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak çocuk için fındık kafe okumaları çok faydalıdır. Cinsel gücü arttırır, varislere iyi gelir. Ayrıca, cildi güzelleştirdiği bilinmektedir.

11 Aralık 2013 Çarşamba

Beş Kardeş


Beş parmak, insanın hayata geldiği ,beraber paylaşımda olduğu ve soyunu devam ettirdiği tüm unsurları temsil etmektedir.

Esasında günlük yaşantıda hepsine özel biçilmiş bazı görevler vardır. ;
Başparmak, parmaklarınız arasında sanki diğerlerinden dışlanmış, en yalnız parmağınızdır. Bu yüzden midir bilinmez, olsa olsa diğerlerinin amiri, başı olabilir diye adı başparmak konulmuş olabilir.
Hem görüntü, hemde konum olarak diğerlerinden bir nebze farklıdır. Ancak elinizin hareket kabiliyetinizin % 95'ni başparmağınızla sağlarsınız. Denemesi bedava, bağlayın başparmağınızı ve günlük yaşantınızı sürdürmeye çalışın. İnanın tam bir eziyete döner. Başparmak başarı ile özdeşleşmiştir. Diğer parmaklarınızı içeri bükerek, sadece başparmağınızla yaptığınız işaret, Okey anlamına geldiği gibi, süper, harika ve onay gibi anlamlara da gelir. Yani başparmak, sonuç odaklılığın bir temsilcisidir.
İşaret parmağı ise ilginç bir parmaktır. Bir yeri gösterirken, işaret ederken kullanıldığı için bu ismi almış olmasına rağmen, tıktık parmak olarakta ünlenmiştir. Tıktık parmak denmesinin en önemli nedeni, düğmelere, tuşlara hemen hemen hep bu parmağımız ile basmamızdır. Ancak üstlendiği bazı pis işlerde vardır. Özellikle küçük çocukların veya araba kullanırken kimsenin görmediğini düşünen erkeklerin, burun karıştırma veya kulak kaşıma görevleri de vardır. En karakteristik özel görevi ise, ayakkabı çekeceği görevidir. Kusma eğiliminde olanların, öğürmek için boğazlarına attıkla parmak olarakta anılabilirler. Özellikle tadına bakılması gereken sıvı veya akışkan yiyeceklere dokunarak tatma amaçlıda kullanılmaktadır. Özellikle okul yıllarında, ısrarla işaret parmağı, kol ile birlikte kaldırılarak söz alınmaya çalışılır. Küçük çocukları korkutmak veya birilerini tehdit etmek amacıyla da, işaret parmağı dikleştirilerek sallanmaya başlanır. 

Ayrıca, bir cisme ilk dokunuş parmağıdır. Teması simgeleyen bir parmak olduğu, michelangelo'nun ünlü "creation of Adam" tablosu ile ölümsüzleştirilmiştir.

Orta parmak denildiğinde akla gelen ilk şey, sizinde aklınıza gelen şeydir. Diğer parmaklara nazaran, gösterildiğinde, karşı tarafı sinirlendirme konusunda üstüne yoktur.
Ayrıca Parmaklar arasında en uzun olması bu özelliğini pekiştirmiştir. Ayrıca elin ağırlık merkezinin, ortak parmak doğrultusu üzerinden geçtiği varsayıldığı için, özellikle burun üzerinden kayan gözlüğü kaktırmada, en iyi performansı veren parmak olarak deneyimlenmiştir. (Bunu gözlük kullananlar daha iyi anlayacaktır.). En uzun parmak olması ve ucu en hissiz parmak olması nedeniyle, kaşımak veya touchpad olarak kullanmak konusunda en elverişli parmaktır.

Yüzük parmağı denildiğinde ise en kutsal parmak akla gelir. Evlilik, nişanlılık gibi kutsal birlikteliklerin simgesi olan alyans yüzüğünü taşıyan parmaktır. Bir anlamda romantizmi ve bağlılığın temsilcisidir. Ancak neden bu parmak seçilmiş derseniz, konu ile ilgili değişik hikayeler mevcuttur. Bunun, Çinliler'in anlattığı çok güzel ve inandırıcı bir açıklaması vardır.

Çinlilere göre;
 Başparmak, anne-babanızı,
 İşaret parmağı, kardeşlerinizi,
 Orta parmak, sizi,
 Dördüncü parmak (yani yüzük), hayat arkadaşınızı,
 Ve serçe parmak, çocuklarınızı temsil eder.

İlk önce avuçlarınızı birbirine bakacak şekilde açın. Orta parmakları bükün ve sırt sırta birleştirin. Daha sonra kalan dört parmağınızı da şekildeki gibi açıp, uç uca getirin.

Şimdi, anne babanızı temsil eden başparmaklarınızı  ayırmaya çalışın... Açılacaktır, çünkü anne babanız sizinle birlikte ömür boyu yaşamayacaktır. Er ya da geç onlardan ayrılmak zorundasınız.
 
Baş parmaklarınızı önceki gibi birleştirip, kardeşlerinizi temsil eden işaret parmaklarınızı ayırın. Onlar da ayrılacaktır, çünkü kardeşleriniz kendi ailelerini kurup, ayrı bir hayat seçer.

İşaret parmaklarınızı birleştirip, çocuklarınızı temsil eden serçe parmaklarınızı ayırın. Onlar da ayrılıcak, çünkü çocuklar da evlenir ve bir gün kendi hayatlarını kurar.

Son olarak serçe parmaklarınızı birleştirip, eşlerinizi temsil eden yüzük parmaklarınızı ayırmaya çalışın. Ayıramadığınızı görünce şaşıracaksınız. Çünkü eşler hayat boyu bir arada yaşarlar... İyi günde ve kötü günde…

 














Eski bir latin Avrupa inancına göre ise,

Sol elin, yüzük parmağından geçen bir damarın doğrudan kalp ile bağlantısı olması nedeni bu parmağa alyans takılmaktadır.

Serçe parmak,  ise parmaklar arasında en ince yapılı ve en kısa olanıdır. En minyon tipli olan bu parmağın hep bir " hani bana, hani bana" diyesi vardır. Ayrıca en iddiacı parmakta bu parmaktır. Hemen "hadi var mısın iddiasına" deyip, kendini dimdik yapar. En iyi yaptığı şeylerden biride, yapısı gereği kulak deliğine girerek, kulak kaşımasına yardımcı olmasıdır. Endonezya ve hindistan gibi ülkelerde, dik ve yere doğru tutulması, tuvaletim geldi anlamına gelmektedir. Balkanlkarda ise, erkeklerin serçe parmağındaki tırnaklarını uzatması, bekar olduklarının işaretidir

Bence hiçbir parmağımızdan vaz geçemeyiz. Çünkü ne demişti Çinliler :

Başparmak, anne-babanızı,
İşaret parmağı, kardeşlerinizi,
Orta parmak, sizi,
Dördüncü parmak (yani yüzük parmağı), hayat arkadaşınızı,
Ve serçe parmak, çocuklarınızı temsil eder.

Tanrı kimseyi parmaksız bırakmasın

Yazan: Alper FINDIK

































1 yorum:

  1. özellikle yüzük parmağı ile ilgili olan kısmına bayıldım.:))

    YanıtlaSil