Fındık Kafe nin yararları :
Çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir, beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Fındık kafe kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Kolesterolü düşürür, kalp ritmini ayarlamaya yardımcı olur. Düzenli olarak her gün fındık kafe okumak kalp krizi geçirme riskini azaltmakta çok etkilidir. Kansızlığa iyi gelir, vücut ve kemik gelişimini destekler. Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak çocuk için fındık kafe okumaları çok faydalıdır. Cinsel gücü arttırır, varislere iyi gelir. Ayrıca, cildi güzelleştirdiği bilinmektedir.

9 Mayıs 2013 Perşembe

Senden Bisiklet olmaz

Arkadaşım bu kafayla gidersen senden bisiklet olmaz!   Neden biliyor musun?






1.      Çünkü seni tutup istedikleri yere çevirecekleri bir dümenin yok, ayrıca bırak başkasının senin dümenini kullanmasını, sen kendin bile dümen çeviremezsin.
Bu yüzden; senden bisiklet olmaz !!

2.      Senin tekerleklerin yok ki, fırıldak gibi kim ne tarafa doğru çevirirse dönüp durasın. Tekerlekleri fırıl fırıl dönmeyenden bisiklet olur mu?
Olmazzz. Bu yüzden; Senden bisiklet olmaz!

3-     Üzerine oturmalarına izin veren bir selen var mı? Özellikle de, rahatlıktan semirmiş, gereğinden çok büyük popoluları üzerinde taşıyacak kadar geniş veya üzerine oturulmaktan genişlemiş ve laçkalaşmış selesi olmayan bisiklet olur mu?
Olmaz dostum. İşte bu yüzden; Senden bisiklet olmaz !!

4-     Birilerinin bir yerden bir yere rahat ve hızlı gitmeleri için, üzerlerine basarak çevirdiği pedalların var mı senin?  Yoksa olmaz dostum. Öyle pedalların olacak ki, her ayağa göre uyumlu. Üzerine rahat basabilmeleri için ayakları kavrayacak şekilde.
Şayet yoksa,  inan senden bisiklet olmaz..

5-     Üzerine binenleri rahat ettirebilmek için her türlü sarsıntı ve gereksiz titreşimi sönümleyecek kadar esnedikçe esneyen ve bana mısın demeyen amortisörlerin var mı senin.
Eğer yoksa dostum, olmaz gerçekten senden bisiklet olmaz.

6-     Üzerine binenlerin doyumsuz hız tutkularını tatmin etmek için, daha da hızlanmalarını sağlayacak, onların isteklerine göre kademe kademe artıracağın vites sistemin var mı?
Hıhh. Yok değil mi. İşte bu yüzden senden bisiklet olmaz hocam..

7-     Üzerine binen insanların, fütursuzca ilerleyişleri sırasında, girdikleri çamur deryalarında, üzerlerine hiçbir çamurun sıçramaması için dizayn edilmiş, parlak çamurlukların var mı ? Şayet yoksa gerçekten senden bisiklet olmaz.

8-      Üzerine binen insanların, karanlıkta gitmek zorunda olduklarında, önlerini bulmalarını sağladığın, kendi kendine ürettiğin enerji ile beslenen ön ve arka lambaların var mı?
Yoksa dostum, Senden bisiklet olmaz…

9-     Üzerine binenlerin, sahip oldukları başka şeyleri de taşıma isteklerini karşılayacak, önünde veya arkanda, taşıma kapasitesi oldukça geniş tutulmuş sepetin var mı?
Yoksa işte bu yüzden senden bisiklet olmaz.

10-  Üzerlerine binenlerin, önlerine çıkanları kovalamalarını sağlayacak, senin üzerinde bir yere tutturulmuş zilin veya kornan var mı?
Yoksa arkadaşım, boşuna umutlanma senden bisiklet olmaz.

Ama üzülme, bence esas sorun bisiklet olamamak değil,
Üzerine binilmeye alışılmış ve alıştırılmış bisiklet olmakta.

Yazan: Alper FINDIK 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder